Plou i cal buscar alguna activitat per fer amb els petits de casa . Fem pa???

Amb molt poc passarem una molt bona estona i ens divertirem

Ingredients:

  • 500g de farina
  • 250/300 g d’aigua
  • llevat fresc ( 20-25 g)
  • Sal

Posen en un bol la farina i el llevat ho barregem bé i afegim la sal i l’aigua.

Cal treballar la massa amb les mans o amb una cullera de fusta fins que comenci a pastar.

addaiapaLlavors enfarinem el marbre i les mans i treballem la massa! Els petits de casa s’ho passen d’allò més bé!

Cal treballar-la fins que queda ben fina, ni grumolls ni massa liquida, podem anar afegint aigua o farina per aconseguir una bona textura, és com fer plastilina!

Un cop treballada l’hem de deixar reposar en un bol net que taparem amb un drap humit o amb paper film fins que dobli la seva mida ( el temps depèn del llevat i de la temperatura ambient) .

Un bon lloc perquè reposi es al forn ( apagat eh!!!!) els menuts van i venen observant com creix.

Quan hagi doblat el seu volum la tornem a treballar , li donem forma i la posem a la safata enfarinada  del forn ( és més pafàcil fer pans rodons)

La deixem fins que torni a doblar el seu tamany.

Escalfem el forn a 200 graus, li fem uns petits talls al pa i … cap a dins!

Aprox una mitja hora, un xic més potser, aneu-lo observant.

paEl resultat fa una oloreta espectacular, ara ve la part difícil… esperar una micona abans de menjar que crema!!

Bon profit !